Velikost pisave
   

Suverena zmaga nad Šempetrom na prvi tekmi sezone

sostanj sempeter 1

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so na tekmi 3. kroga 1. B lige na domačem parketu premagali SIP Šempeter s 3:0 (23, 16, 14).

Ekipa Šoštanja Topolšice je v 3. krogu 1. B lige prvič v letošnji sezoni stopila na parket. Zaradi okužbe s koronavirusom je namreč celotna ekipa 10 dni preživela v karanteni, posledično so morali prestaviti tekmi z ekipama Brezovice in Fužinarja. Domači gledalci pa so v 3. krogu vendarle prišli na svoj račun, na nasprotni strani mreže so stali odbojkarji SIP Šempetra, ki so v uvodnih dveh krogih osvojili vseh šest točk.

V prvem nizu so gostje, ki jih v letošnji sezoni vodi Klemen Hrastovec, začeli bolje, takoj so povedli s 6:3. Domači odbojkarji so tekmo začeli v krču, kar se je poznalo tudi na začetnem udarcu, saj so naredili kar pet napak. Toda kljub temu so bili taktično dovolj zbrani, saj je na drugi strani delovala igra blok-obramba in uspeli so povsem zaustaviti najučinkovitejšega igralca gostov, Markoviča, ki je dobil tri bloke. Domačini so uspeli ujeti priključek in ob koncu niza so vodili z 23:20. Gostje so se sicer nevarno približali na 24:23, toda nato je z uspešnim napadom niz zaključil Luka Lazar.

sostanj sempeter 2

V drugem nizu so se varovanci Zorana Kedačiča sprostili, osvojeni prvi niz jim je dal krila. Šempeter je sicer še držal priključek na začetku niza in vodil z 8:7, po tem izidu pa so domači odbojkarji po zaslugi dobrih začetnih udarcev ter odlične igre v bloku in obrambi prevzeli vajeti v svoje roke. Odbojkarji Šempetra so v tem nizu z napadom dosegli vsega 4 točke.

Tudi v tretjem domači odbojkarji niso popuščali, ponovila se je zgodba iz drugega niza, naprotnik pa je na koncu dosegel vsega 14 točk. Ekipa Šoštanja Topolšice se je izkazala predvsem z odlično igro v bloku in obrambi, skupno je dosegla deset blokov, gladka zmaga pa je bila posledica odlične ekipne predstave.

Šoštanj Topolšica - SIP Šempeter 3:0 (23, 16, 14)
Šoštanj Topolšica: Trobiš 6, Robida 15, Lazar 10, Volovlek, Rotar 6, Pavić, Javornik 7, Sidiropoulos 2, Menih (L), Ramšak, Koren, Fužir.
SIP Šempeter: Planinšek, Vrenko, Randl 1, Markovič 6, Majer (L), Jelenko, Udrih 11, Majcenovič-Zuka 3, Vrhunc 1, Hirci 2, Sternad 1, Hrastovec (L), Kos 1.

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  10   Črnuče
2.  9   SIP Šempeter
3.  7   KEKOOpremaŽužemberk
4.  6 Šoštanj Topolšica
5.  3 FužinarSijMetalRavne
6.  3 Radenci
7.  3 PRO Volley
8.  1 Špan Brezovica

 

Članska ekipa

  • 10.jpg
  • 9.jpg
  • 4.jpg
  • 8.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO