Velikost pisave
   

PANVITA POMGRAD - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 3:1

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnici: Sanja Miklošič in Mojca Tovornik (obe Maribor).

PAVNITA POMGRAD: Novak, Vori, Pulko 25, Rojnik 15, Beravs 3, Flisar 13, Bogožalec 16, Bedrač 4, Marovt in Ratkai (libero)

ŠOŠTANJ TOPOŠICA: Javornik 8, Robida 14, Port, Boženk 13, Planinc 17, Pavič 8, Mejal 1, Šoštarič, Uršič, Koren, Plankelj in Menih (oba libero).

Skoraj dve uri izenačene in nervozne igre je bilo potrebne, da so odbojkarji Panvite Pomgrada po porazu v uvodnem krogu državnega prvenstva v Mariboru za prvo letošnjo zmago po vrnitvi trenerja Dejana Fujsa na klop Panvite Pomgrad vknjižili prve tri točke.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so se pred domačim občinstvom proti Šoštanju Topolšici predstavili z dodobra spremenjeno zasedbo, kjer sta svoje odlično oddelala tako organizator igre, Žan Beravs kot prvi sprejemalec ekipe in povratnik v Slovenijo, Zlatko Pulko, ki je bil s 25-imi doseženimi točkami celo daleč najučinkovitejši na tekmi. Ob izkušenih korektorju Aljoši Bogožalcu, sprejemalcu Jakobu Rojnik in kapetanu Gorazdu Flisarja pa sta tokrat ob liberu Jaši Ratkaiu svoje dodala še oba mladca – bloker Žan Bedrač in drugi organizator igre, Žan Vori ki je dobival priložnost s klopi predvsem na začetnem udarcu. Uvodni niz so odločneje začeli Sobočani, ki so vmes vodili tudi že za pet točk (13:8), a le do 16.točke, ko so gostje ujeli priključek in pokazali zobe. Panvita Pomgrad si je po izenačenju na 22.točki vseeno prva priigrala zaključno žogo za uvodni niz po uspešnem napadu Pulka, a se odbojkarji Šoštanja Topolšice niso dali. Po dveh domačih neizkoriščenih zaključnih žogah so zatem spretnejši gostje uspeli izkoristiti svojo tretjo in po trojnem bloku Bogožalcu po slabem sprejemu servisa dobiti uvodni niz na 27.točki.

V nadaljevanju pa so nato na igrišču vseeno zagospodarili domači odbojkarji. V drugem nizu so zaigrali bolj zbrano, začetna trema je popustila in z izjemo uvodnih točk je Panvita Pomgrad po vodstvu v drugem nizu praktično vseskozi vodila ter zasluženo dobila drugi niz na 21.točki in izenačila na 1:1.

In očitno je bil za končni izid tekme odločilen ravno tretji niz. Tega so odločneje odprli Šoštanjčani, ki so povedli s 14:10, a so jih domači odbojkarji Panvite Pomgrad ekspresno ujeli na 14.točki. Tekmeca sta bila zatem izenačena do 18:18, ko je na sceno stopil domači blok, ki je ob zanesljivem servisu rezervista Vorija naredil odločilno razliko in štiri točke prednosti (22:18) kar je bilo dovolj za mirno končnico. Panvita Pomgrad je po Bogožalčevem uspešnem napadu dobila drugi niz na 19.točki.

foto: Jure Zauneker

Zadnji, četrti niz pa je zatem znova postregel z izenačeno predstavo. Sobočani so pričeli agresivneje in povedli s 13:10, a je zatem zanihal sprejem servisa in po nekaj zapravljenih napadih sta bila tekmeca znova izenačena. Gostujoči trener, Rade Dačovič je v četrtem nizu skušal presenetiti Fujsovo zasedbo tudi z menjavo organizatorja igre (Port/Mejal), a mu to na koncu vseeno ni uspelo, saj je domači blok po izenačenju na 18.točki znova naredil razliko. Po napaki gostujočega sprejemalca Tadeja Boženka, ki je zadnjo žogo poslal v out pa so se nato odbojkarji Panvite Pomgrada razveselili zmage v četrtem nizu na 21.točki in po zmagi s 3:1 tudi prvega uspeha v sezoni.

Po tekmi v Murski Soboti sta povedala:

ZORAN PAVIČ, kapetan Šoštanja Topolšice: »Mi smo se maksimalno borili prvi set, potem pa nam je v samih končnicah preostalih nizov zmanjkalo koncentracije. Ni nam uspelo tako kot bi bilo treba oziroma smo si zamislili. In ravno padec koncentracije nas je tokrat stal te tekme. Sicer pa bomo v sredo prišli sem še na pokalni obračun in skušali zmagati vsaj takrat. Cilj bo namreč vsekakor zmaga.«

DEJAN FUJS, trener Panvite Pomgrada: »Fantje so si to zmago res želeli in z borbenostjo so si jo tudi prislužili. Bila je to tekma proti zelo dobro organiziranemu nasprotniku in očitno bo letošnja liga dejansko zelo izenačena kar pomeni, da bo potrebno igrati maksimalno proti vsakemu nasprotniku in se pošteno potruditi za vsako zmago. Rezultat 3:1 je sicer na videz bolj prepričljiv kot je bilo dejansko na tekmi, saj so odločale malenkosti predvsem v samih končnicah nizov, ki smo jih tokat znali izkoristiti v našo korist. Bila je to res težka tekma, ki smo jo zasluženo dobili. V sredo v pokalu pa bo potrebno to zmago potrditi in zmagati še enkrat, saj nas po pričakovanem napredovanju potem čaka maksialno atraktiven nasprotnik, t.j. ljubljanski ACH Volley.«

1.DOL MOŠKI

Šoštanj Topolšica
:
Maribor

19:00 uri

Countdown
expired

Lestvica 2019/20

poz. toč. ekipa
1.  0   ACH Volley
2.  0   Maribor
3.  0   Calcit Volley
4.  0 Salonit Anhovo
5.  0 Šoštanj Topolšica
6.  0 Hiša na kolesih
7.  0 Panvita Pomgrad
8.  0 Krka
9.  0 Hoče
10.  0 Črnuče

Članska ekipa

 • t.jpg
 • 11.jpg
 • 2.jpg
 • 10.jpg
 • 4.jpg
 • 6.jpg
 • ekipna_mrea.jpg
 • 3.jpg
 • 1.jpg
 • 8.jpg
 • 9.jpg
 • 7.jpg
 • 5.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO