Velikost pisave
   

Šoštanjska odbojka se seli v 2. DOL

Ravne na Koroškem, 28. februarja (STA) - Odbojkarji Fužinarja Metala so v tekmi 6. kroga zelene skupine 1. DOL za moške izgubili na Ravnah proti odbojkarjem Šoštanja Topolšice z 2:3 (20, -17, -19, 23, -17).

Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 120, sodnika: Gril (Limbuš) in Seifried (Maribor).
Fužinar Metal: Stravnik 17, M. Jež 4, Lednik, Šavc, Podstenšek, Tomaž, J. Jež 16, Mlakar, Nikolov 24, Bedrač, Valentan 9, Abraham 10, Libnik, Čuk.
Šoštanj Topolšica: Mulec, Žnider, Vrhunc 3, Port 1, Prikeržnik 7, Boženk 13, Rojnik 17, Pavič, Menih, Koželnik 4, Krajnc, Uršič 16, Vovk 10.

Pričakovanja, da bo igra izenačena so se uresničila, toda odbojkarji Fužinarja Metala se niso izkazali v vlogi favorita, kajti tekmo so izgubili in tako osvojili le eno točko. Kljub porazu po petih nizih proti odbojkarjem Šoštanja Topolšice, so si Ravenčani zagotovili obstanek v prvi ligi in ne samo to, igrali bodo v končnici, saj njegovega spodrsljaja igralci Go Volleyja niso izkoristili. Odbojkarji Šoštanja pa se selijo v drugo državno odbojkarsko ligo.

Igra v prvem nizu je bila izenačena vse do izida 11:11, nato pa so imeli odbojkarji Fužinarja v nadaljevanju pobudo. Zaigrali so zares zbrano in zanesljivo. Predvsem Jure Jež in Galin Nikolov sta bila uspešna v napadih in niz so Korošci zlahka osvojili, čeprav so kar sedemkrat naredili napake pri izvedbi začetnih udarcev.

V drugem nizu so gostje uredili svoje vrste in zaigrali dobro. Z odličnim blokom in uspešnimi napadi zlasti Nejca Uršiča, Tadeja Boženka in Jakoba Rojnika so dosegali točke ter po visokem vodstvu z 18:11 zlahka osvojili niz.

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so tudi v tretjem nizu dokazali, da znajo igrati. Znova so se izkazali z uspešno obrambo in blokom ter imeli vseskozi lepo porednost. Odbojkarji Fužinarja so znova zaigrali nesproščeno in naredili kopico napak ter niz izgubili po vodstvu gostov s 23:19, predvsem zaradi napak Nikolova v napadih.

V četrtem nizu je bila igra ponovno izenačena do rezultata 21:21. Za rezultatsko ravnotežje šoštanjske ekipe so se z uspešnimi napadi in blokom ponovno skrbeli Rojnik, Boženk in Uršič in tako so celo prišli do vodstva s 23:21. Pričakovati je bilo, da bodo odbojkarji Šoštanja Topolšice dobili niz in dosegli končno zmago s 3:1, toda Ravenčani so z dobrimi bloki onemogočili napadalcem gostujoče ekipe, da bi dosegli dve točki.

Odločitev o zmagovalcu je padla v petem nizu. Korošci so zaigrali obetavno in prišli do visokega vodstva s 14:10, toda končnica je spet minila v premoči odbojkarjev Šoštanja Topolšice, ki so z zbrano in odločno igro tekmo pripeljali do končne zmage. Po vodstvu s 14:12 in kasneje izenačenem izidu 17:17 so odbojkarji Fužinarja znova naredili številne napake. Po slabem sprejemu začetnih udarcev varovanci trenerja Bojana Mlakarja niso uspeli organizirati uspešnih napadov in gostje so tako dosegli dve točki, s tem pa osvojili peti niz.

avtor: STA (foto: Ivo Pavić)

coach2014

"Fantom, lahko samo čestitam za odigrano tekmo. Čeprav nam je malo zmanjkalo za vse tri točke si nimamo kaj očitati, žal sreča ni bila na naši strani, ne vem če je sploh kdaj bila v tej sezoni.  Mislim da je bil najtežji trenutek po tistem nesrečno izgubljenem 4. nizu, vendar so fantje pokazali da res igrajo s srcem, ter  z borbenostjo in željo,  dobili tekmo", je vtise s tekme strnil trener Šoštanjskih orlov Črt Butinar.

Fotografije s tekme si lahko ogledate v galeriji!

 

--------------------

Na tem mestu bi se kolektiv kluba, zahvalil vsem navijačem, sponzorjem, donatorjem in ostalim, ki ste nam stali ob strani za vso podporo skozi celotno letošnjo sezono!

--------------------

 

OK Šoštanj Topolšica

1.DOL MOŠKI

Šoštanj Topolšica
:
Maribor

19:00 uri

Countdown
expired

Lestvica 2019/20

poz. toč. ekipa
1.  0   ACH Volley
2.  0   Maribor
3.  0   Calcit Volley
4.  0 Salonit Anhovo
5.  0 Šoštanj Topolšica
6.  0 Hiša na kolesih
7.  0 Panvita Pomgrad
8.  0 Krka
9.  0 Hoče
10.  0 Črnuče

Članska ekipa

 • t.jpg
 • 1.jpg
 • 4.jpg
 • 10.jpg
 • 9.jpg
 • 2.jpg
 • 8.jpg
 • 6.jpg
 • 5.jpg
 • 11.jpg
 • ekipna_mrea.jpg
 • 3.jpg
 • 7.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO