Velikost pisave
   

Zadnji krog prvenstva bo odločal o vsem...

Šoštanj, 21. februarja (STA) - Odbojkarji so v tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL za moške doma premagali Go Volley s 3:2 (15, -19, -18, 18, 12).

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 150, sodnika: Miklošič (Maribor), Markelj (Bled).
Šoštanj Topolšica: Mulec 2, Vrhunc 3, Port 2, Prikeržnik 3, Boženk 18, Rojnik 17, Pavič, Menih, Koželnik 1, Uršič 13, Krajnc, Vovk 8.
Go Volley: Močnik, Kavčič, Godnič, Basaneže 12, Paliska 22, Konjedic 3, Filiputti 3, Sirk 4, Tomić 17, Vrtovec 12, Gašperin.

Odbojkarji Go Volleyja so zamudili priložnost, da si krog pred koncem zagotovijo vsaj dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. V Šoštanju so že vodili z 2:1 nizih, toda nato dopustili tekmecem, da so s preobratom ostali med živimi in da lahko še naprej upajo, da bodo tudi v naslednji sezoni igrali v elitni konkurenci. Kdo bo izpadel, kdo pa bo odšel v dodatne kvalifikacije, bo tako znano šele po zadnjem krogu, v katerem bo Šoštanj Topolšica gostoval pri Fužinarju, Go Volley pa bo gostil Lunos Maribor.

Šoštanjčani so do zmage prišli predvsem zaradi odličnega bloka, dosegli so kar 24 blok točk. Da je njihov blok na čelu z Nejcem Uršičem (9 blok točk) izredno razpoložen, je napovedal že prvi niz. Varovanci Črta Butinarja so si že na začetku so si priigrali zanesljivo vodstvo, ki ga nekoliko živčni gosti niso niti v enem trenutku ogrozili. Domači so že v prvem nizu dosegli sedem blok točk, tudi v napadu so bili zanesljivi, posledica tega je bila, da so Novogoričanom dopustili vsega 15 točk.

Toda v nadaljevanju so se gosti umirili, strnili svoje vrste in začeli igrati bolje. Predvsem to velja za servis in napad, s katerima so že na začetku prišli do vodstva, ki so ga brez težav držali do konca niza. S tem so si povrnili samozavest, prišli v psihološko prednost in jo vsaj začasno tudi izkoristili. Živčnost se je preselila na stran gostiteljev, izražena je bila v slabem napadu, ta je bil v tem delu le 27-odstoten. Šoštanjčani so v tretjem nizu ves čas zaostajali, a zaostanek ni bil velik, toda tega v končnici niso izkoristili.

Z vodstvom 2:1 so bili varovanci Jasmina Čuturića blizu cilja, a hkrati tudi daleč. Še posebno, ker je spet zablestel domači blok. V četrtem nizu so namreč Šoštanjčani dosegli kar deset blok točk. Bolj sproščeni gostitelji tudi niso več delali napak, brez večjih težav so najprej prišli do izenačenja, nato pa tudi do zmage s 3:2.

Avtor: STA (foto: Ivo Pavić)

Fotografije s tekme si lahko ogledate v galeriji!


port2014

"Z razpletom včerajšnje tekme smo lahko, oziroma ne moremo biti zadovoljni. Prvi set, ko so gostje naredili kar nekaj napak, smo mirno dobili. V naslednjih dveh, so bili Goričani tisti ki so bili na igrišču predvsem bolj zbrani in tako zasluženo dobili oba niza. V 4. nizu smo se ponovno zbrali in predvsem z dobrim blokom nasprotnikom onemogočili, da bi osvojili vse 3 točke, kar bi bilo za nas, v boju za obstanek, usodno. Na naše zadovoljstvo smo bili boljši tudi v odločilnem setu, s čimer smo splezali stopničko višje v boju zadnjeuvrščenih ekip.
Verjamem, da bomo ta teden dobro trenirali in v soboto odigrali "kot se šika", pa še nekoliko bolje, ter s tem pokazali, da v Šoštanju znamo igrati odbojko, šport ki nas povezuje, da smo kar smo...EKIPA", je svoje občutke s tekme strnil organizator igre šoštanjskih orlov Urh Port.

OK Šoštanj Topolšica

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  19   Črnuče
2.  18   Šoštanj Topolšica
3.  9   SIP Šempeter
4.  7 KEKOOpremaŽužemberk
5.  6 Radenci
6.  3 FužinarSijMetalRavne
7.  3 PRO Volley
8.  1 Špan Brezovica

 

 

Članska ekipa

 • 93.jpg
 • 92.jpg
 • 5.jpg
 • 1.jpg
 • 95.jpg
 • 3.jpg
 • 4_luka.jpg
 • 90.jpg
 • 6.jpg
 • 7.jpg
 • 2.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 94.jpg
 • 8_menih.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO