Velikost pisave
   

Zagotovljen obstanek Mariborčanov v prvoligaški druščini

Maribor, 13. februarja (STA) - Odbojkarji Lunosa Maribora so v 4. krogu 1. DOL (zelena skupina) premagali Šoštanj Topolšico s 3:1 (19, 24, -13, 21).

 Dvorana Lukna, gledalcev 90, sodnika: Valentar in Štumfel (oba Mežica).
Lunos Maribor: Dukarič, Mlakar 2, Slaček, Virtič, Plesec 26, N. Zidar 5, Košenina 11, Donik 19, Škorc, Uremovič 5, R. Zidar, Zemljak.
Šoštanj Topolšica: Mulec, Žnider, Vrhunc 5, Port, Prikeržnik 2, Boženk 17, Rojnik 21, Pavič, Menih, Koželnik, Krajnc, Uršič 14, Vovk 10.

Začetek tekme je potekal v izenačeni igri, ekipi sta se menjavali v vodstvu, najvišjo prednost pa so si priigrali gostitelji pri rezultatu 9:6. Ekipi sta točke dosegali po hitrih napadalnih akcijah, pri katerih je blok na eni ali drugi strani mreže običajno zamujal. Za spoznanje podjetnejši so bili domači odbojkarji, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodili za tri točke, nato pa prednost s točkami Vasje Plesca, Alana Košenine, Filipa Uremoviča in Žige Donika iz minute v minuto višali in prepričljivo dobili niz.

Gostje so v drugem nizu uredili svoje vrste in po uspešnih napadih nanizali nekaj točk zapored za vodstvo s 7:3. Njihovo veselje pa ni trajalo dolgo, kajti Mariborčani so začeli igro prevzemati v svoje roke, pri 12:12 izničili prednost tekmeca, nato pa povedli s 14:12. Ko so gostitelji začeli dobro igrati še v bloku, je njihova prednost narasla, toda gostje se niso dali. Po zaslugi uspešnih napadov Tadeja Boženka jim je v končnici uspel preobrat z vodstvom 23:22, v prelomnih trenutkih pa so mariborski odbojkarji zmogli dovolj moči za vodstvo v nizih z 2:0.

Borbeni gostje so v tretjem nizu povedli s 3:0 in z zbrano in odločno igro prednost treh točk obdržali do prvega tehničnega odmora, nato pa po dveh točkah z blokom povedli 10:5. Tudi v nadaljevanju so ohranili visok ritem igre in ob drugem tehničnem odmoru vodili 16:9, nato pa ob slabem odporu domačih z razigranim Jakobom Rojnikom nizali točke v serijah in prepričljivo osvojili niz.

Ohrabreni z znižanjem rezultata v nizih in dobro igro v tretjem nizu, so šoštanjski odbojkarji tudi v četrtem nizu igrali dobro. Njihovo glavno orožje je bil blok, s katerim so uspešno zaustavljali napade domače ekipe in osvajali točke. Od prvega tehničnega odmora so vodili za točko ali dve do rezultata 15:15, ko je Mariborčanom uspel preobrat. Do 21:21 je bila igra izenačena, nato pa so domači dosegli štiri točke zapored in si z zmago zagotovili obstanek v ligi.

"O zmagi je odločila naša nepopustljivost, saj smo po izgubljenem tretjem niz spet zaigrali bolj zbrano in zanesljivo," je povedal Vasja Plesec. "Mariborčani so bili v ključnih trenutkih bolj zbrani in zasluženo zmagali," pa je dejal Jakob Rojnik.

Avtor: STA (foto: Ivo Pavić)

"V današnji tekmi je zmagala ekipa, ki je naredila manj napak v zaključkih niza, a tokrat žal to nismo bili mi. Predvsem nam je v treh nizih pešal blok in kanček več drznosti, ki ga prinaša sproščenost naše ekipe. Prav zaradi te napetosti in želje po zmagi smo naredili preveč napak tam, kjer jih ne bi potrebovali. Sedaj sta nam ostali le še dve tekmi do konca prvenstva in vsi vemo, kaj je naša edina opcija na obeh tekmah. Verjamem, da bomo odigrali obe tekmi kot znamo, saj zares nimamo več kaj izgubiti......kvečjemu lahko marsikaj pridobimo. Treba bo le stopiti skupaj in tekmi odigrati sproščeno, kot smo že velikokrat dokazali.", D.Ž.

Galerijo si lahko ogledate tukaj!
OK Šoštanj Topolšica

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  37   Šoštanj Topolšica
2.  35   Črnuče
3.  23   SIP Šempeter
4.  18 Radenci
5.  14 KEKOOpremaŽužemberk
6.  13 FužinarSijMetalRavne
7.  10 Špan Brezovica
8.  3 PRO Volley

 

 

Članska ekipa

 • 5.jpg
 • 95.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 4_luka.jpg
 • 93.jpg
 • 92.jpg
 • 3.jpg
 • 2.jpg
 • 8_menih.jpg
 • 94.jpg
 • 7.jpg
 • 1.jpg
 • 90.jpg
 • 6.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO