Velikost pisave
   

Šoštanjčani brez točk iz Nove Gorice

Nova Gorica, 31. januarja (STA) - Odbojkarji Go Volleyja so v 2. krogu zelene skupine 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali Šoštanj Topolšico s 3:1 (19, 20, -21, 15).

Dvorana Balon, gledalcev 50, sodnika: Markelj (Bled), Klinar (Žirovnica).
Go Volley: Krašna, Marc, Vidmar, Kavčič, Godnič 3, Basaneže 8, Paliska 21, Filiputti 10, Sirk 4, Maraž, Tomić 13, Vrtovec 14, Gašparin.
Šoštanj Topolšica: Mulec 12, Žnider, Vrhunc 2, Port 2, Prikeržnik, Boženk 11, Pavič 6, Menih, Koželnik 5, Krajnc 3, Uršič 9.

Odbojkarji Go Volleyja so zmagali drugič zapored, na prvenstveni lestvici prehiteli Fužinar in vsaj začasno prišli na mesto, kjer se lažje diha. Zmaga proti zadnjeuvrščenemu Šoštanju je povsem zaslužena, saj so bili statistično boljši v vseh elementih, odločilna pa je bila igra v napadu, v katerem je imel največ dela Andraž Paliska, ki je bil z 21 točkami tudi najučinkovitejši igralec srečanja.

Domači tekme niso najbolje začeli, že kmalu so dobili dva bloka in ob prvem odmoru zaostajali z 2:8. Toda hitro so prišli k sebi, tako da je Danijel Filiputti z blokom izid poravnal na deseti točki. Takoj zatem so domači prek Paliske povedli, Paliska pa jih je s točko za 16:12 popeljal na odmor. Do konca se mu je pri nabiranju točk pridružil še Dalibor Tomić, domači pa so brez težav prišli do prvega niza.

Na začetku drugega niza se razmere na igrišču niso spremenile. Paliska je še vedno rešetal gostujočo obrambo, bil je najbolj zaslužen za vodstvo 10:4. Po njem pa je v domačih vrstah prišlo do krajše krize, Šoštanjčani so izid celo izenačili na 11:11. Sledil pa je hiter odgovor Matica Vrtovca, ki je bil najbolj zaslužen za vnovično zanesljivo vodstvo (15:11), ki so ga domači brez težav zadržali do konca.

Zato pa je bil povsem izenačen tretji niz. Gosti so dvakrat vodili za tri točke, toda ekipi sta v končnico vstopili z izidom 20:20. Nato pa so po odličnih servisih Jerneja Vrhunca gosti dosegli štiri točke zapored, kar je bilo dovolj, da znižajo zaostanek.

A to je bilo tudi vse, kar so na tej tekmi storili. V četrtem nizu je namreč pri njih prišlo do razpada sistema. Paliska, Jan Godnič in predvsem Vrtovec so najprej poskrbeli za vodstvo s 5:0, po bloku Gregorja Sirka so vodili že s 13:3, po še eni točki Sirka pa 16:4, s čimer je bil zmagovalec znan.

Avtor: STA

menih2014

"V tekmo smo vstopili zelo sproščeno in si takoj priigrali lepo prednost, potem pa so nasprotniki prevzeli vajeti v svoje roke in nas nadigrali. Njihov napad je bil bolj prodoren od našega. Sedaj se moramo zbrati in zadnje 4 tekme odigrati na višjem nivoju...", je po tekmi dejal libero šoštanjskih orlov Rok Menih.

OK Šoštanj Topolšica

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  0   Črnuče
2.  0   FužinarSijMetalRavne
3.  0   KEKOOpremaŽužemberk
4.  0 PRO Volley
5.  0 Radenci
6.  0 SIP Šempeter
7.  0 Šoštanj Topolšica
8.  0 Špan Brezovica

 

Članska ekipa

  • 9.jpg
  • 8.jpg
  • 10.jpg
  • 4.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO