Velikost pisave
   

Slab začetek Šoštanjčanov v zeleni skupini

Šoštanj, 23. januarja (STA) - Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v 1. krogu 1. DOL za moške (zelena skupina) izgubili proti Lunosu iz Maribora z 0:3 (-19, -21, -22).

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 150, sodnika: Pevc (Komenda) in Kern (Kranj).
Šoštanj Topolšica: Mulec, Vrhunc 1, Port, Prikeržnik, Boženk 7, Rojnik 7, Pavic 9, Menih, Koželnik 10, Uršic 9, Krajnc.
Lunos Maribor: Dukarič, Mlakar 3, Slaček, Virtič, Plesec 9, Zidar 5, Košenina 6, Donik 19, Škorc, Uremovič 9, Grumič.

Drugouvrščena ekipa s spodnjega dela lestvice prvega dela prvenstva, točke se prenesejo v drugi del, Lunos danes ni imela pretežkega dela z nerazpoloženim moštvom iz Šoštanja. Gostitelji so že takoj občutili premoč Mariborčanov, ki na obisku domačim niso prizanašali, tekma se je končala že po uri in 20 minutah.

Tekma je bila sicer v prvem nizu na začetku izenačena, Šoštanj je vodil s 13:12, nato pa je Lunos prevzel pobudo in v končnico vstopil z vodstvom. Ko je Maribor povedel z 22:17, je bil jasno, da bo prvi niz mariborski. V drugem nizu je Maribor začel lomiti tekmece po 13:11, ko je nekaj časa vodil za tri točke, v končnico pa vstopil z dvema točkama prednosti (21:19), po katerih ni dovolil presenečenja.

Še največ odpora so domači nudili v zadnjem nizu, a točk niso znali zadržati doma. Tretji niz je bil namreč izenačen do 5:5, ko je Lunos začel prevzemati pobudo. Domači so izenačili na 10. točki in bili v igri do 15:16. Zatem je nekaj točk nanizal Lunos in ko je že kazalo, da bo še tretjič zlomil odpor domačih, se je Šoštanj vrnil v igro (19:20). Lunos je nato le prišel do prve zaključne žoge za zmago pri 24:20, Šoštanj pa je dve zaključni žogi ubranil, tretje pa ne.

Lunos je s to zmago vsaj začasno, v soboto se bosta pomerila še Fužinar in Go Volley, prevzel vodstvo na lestvici zelene skupini.

avtor: STA (foto: Ivo Pavić)

vrhunc2014

"Dobro smo se pripravili na trenerjeve taktične zamisli in jih tudi izvedli, vendar nas je nasprotnik z odlično igro in razpoloženimi posamezniki nadigral ter si priigral končno zmago. Sedaj se moramo psihično pripraviti na naslednjo tekmo saj še nič ni izgubljeno...", je dejal šoštanjski organizator igre Jernej Vrhunc.

OK Šoštanj Topolšica

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  0   Črnuče
2.  0   FužinarSijMetalRavne
3.  0   KEKOOpremaŽužemberk
4.  0 PRO Volley
5.  0 Radenci
6.  0 SIP Šempeter
7.  0 Šoštanj Topolšica
8.  0 Špan Brezovica

 

Članska ekipa

  • 10.jpg
  • 4.jpg
  • 9.jpg
  • 8.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO