Velikost pisave
   

Šoštanjčani brez točk iz Kranja

Kranj, 20. decembra (STA) - Odbojkarji Asteca Triglava so v tekmi 18. kroga 1. DOL za moške premagali Šoštanj Topolšico s 3:1 (-22, 8, 20, 31).

Športna dvorana Planina, gledalcev 250, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).
Astec Triglav: Lužovec 6, S. Hafner 4, Maček, Vene, Lakner 7, Bilandžič , Bregant 27, Bežek, Kos 3, M. Kök 14, Mali 1, Rezar 8, A. Kök 4.
Šoštanj Topolšica: Mulec, Žnider Vrhunc 1, Port 2, Prikeržnik 5, Boženk 9, Rojnik 12, Pavič , Menih, Koželnik 2, Uršič 15, Vovk 12.

Odbojkarji Asteca so si proti Šoštanju z zmago priigrali nastop v modri skupini državnega prvenstva. Kranjčanom bi lahko načrte prekrižali še igralci Fužinarja, ki pa so klonili proti Panviti Pomgrad.

Kranjčani so tekmo začeli slabo. Slab sprejem servisa je botroval predvidljivi igri na mreži in gostje so hitro vodili z 8:3. Po menjavi podajalca v domači ekipi je najprej kazalo malo bolje, a gostje so še naprej s hitro igro v napadu in dobrim servisom držali visoko prednost. Ob drugem tehničnem odmoru je bil izid že 16:9 za Šoštanj. Potem pa so Kranjčani preklopili v višji ritem. Po asu Laknerja je trener Šoštanja Črt Butinar vzel pol minute odmora, a kranjski stroj se je deloval precej bolje in pri 18:16 za goste je Šoštanj vzel še drugi odmor. V končnici so triglavani imeli žogo za izenačenje, ampak odigrali nerazumljivo slabo in gostje pobegnili na 23:20 in prvi niz odločili v svojo korist.

V drugem nizu so Kranjčani začeli precej bolj odločno in pri 5:1 je sledil prvi odmor šesterice Šoštanjčanov, a ni kaj prida zalegel, saj gostje niso do prvega tehničnega odmora dobili nobene točke več. Domači so še naprej dobro igrali, Matej Kök je odlično serviral, gostje niso uspeli sestaviti napada in Butinarju ni preostalo drugega, kot da je pri 12:1 vzel še drugi odmor. To je nekoliko ustavilo Kranjčane, a so tudi na drugem tehničnem odmoru visoko vodili. Pri 23:5 je bil zmagovalec niza znan.

V tretjem nizu je bila igra spet bolj izenačena, predvsem tudi po zaslugi nekaj slabšega napada Kranjčanov. Ekipi sta se menjavali v vodstvu vse do tehničnega odmora. Domačini prednosti treh točk niso znali ubraniti, pri organizaciji napada so napravili preveč napak, tudi time-out Saša Ropa pa njegove ekipe ni umiril.

Po neubranljivem servisu Janka Breganta je pri izidu 15:12 prvi odmor v drugem nizu vzel Butinar. Po dveh blokih Svita Hafnerja Jakobu Rojniku sta prinesla Astecu prednost 19:15. Kranjčani pa so v končnici niza strnili vrste v obrambi in pobegnili na 23:17, kar je bilo dovolj za zmago v nizu, hkrati pa je to pomenilo tudi uvrstitev v modro skupino, saj je Panvita Pomgrad medtem že opravila s Fužinarjem s 3:0.

V četrtem nizu so gosti pokazali zobe in povedli s 6:1. Kranjčani so se podali v lov, pri 6:7 pa je gostujoči trener moral vzeti odmor. Izid je bil poravnan na 9. točki, po nekaj slabših minutah domačih pa so Šoštanjčani ob drugem tehničnem odmoru vodili za pet točk. Nadaljevanje je pripadlo gostom, ki so prednost držali vse do izida 19:14. Astec je s štirimi točkami izenačil izid. Kranjčani so zapravili vodstvo 23:21 in pustili goste do prve zaključne žoge, ki pa jo je izničil Bregant. Tudi naslednjih pet Šoštanjčani niso uspeli izkoristiti. Nato so v prednost prišli Kranjčani in izkoristili drugo zaključno žogo za zmago s 3:1.

Avtor: STA (foto: Kalan Aleš)


Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  0   Črnuče
2.  0   FužinarSijMetalRavne
3.  0   KEKOOpremaŽužemberk
4.  0 PRO Volley
5.  0 Radenci
6.  0 SIP Šempeter
7.  0 Šoštanj Topolšica
8.  0 Špan Brezovica

 

Članska ekipa

  • 4.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO