Velikost pisave
   

V Slovenijo prihaja še ena odbojkarska velesila

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo pripravljalne tekme v sklopu priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo odigrala z dvema odbojkarskima velesilama. Že prej je bilo znano, da v Slovenijo prihaja izbrana vrsta Irana, zdaj pa so naši fantje dobili še drugega nasprotnika, Srbijo.

altSrbi veljajo za eno najmočnejših reprezentanc na svetu. So zmagovalci lanske svetovne lige, od leta 1995 naprej so na evropskih prvenstvih zbrali osem medalj, od tega dve zlati. Imajo tudi dve kolajni s svetovnih prvenstev, leta 2000 so postali olimpijski prvaki. Srbija, ki jo vodi nekdanji odlični odbojkar Nikola Grbić in ki ima v svojih vrstah številne zvezdnike, na svetovni lestvici zaseda 10. mesto, na evropski pa tretjega.

»To, da se za nas zanimajo reprezentance z vrha svetovne lestvice in da so pripravljalne tekme pripravljene odigrati v Sloveniji, potrjuje, da imamo trenutno odlično selekcijo, pred katero so letos zares veliki izzivi. O tekmah sta se dogovorila oba selektorja, Slobodan Kovač in Nikola Grbić, organizacijo prve tekme pa smo zaupali Šoštanju. Že zdaj lahko rečem, da pričakujemo pravi odbojkarski praznik,« je dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca.  

 

altPrva tekma med Slovenijo in Srbijo bo odigrana v soboto, 20. maja, v Šoštanju, v času, ko se bo tam odvijal tudi Vseslovenski odbojkarski vikend, na katerem se bodo mladi odbojkarice in odbojkarji borili za državne naslove.

 

Drugo srečanje bo dan kasneje v Ljubljani. Z Iranom se bodo naši odbojkarji pomerili 14. maja v Hočah in 15. maja v Ljubljani.

avtor: OZS
 

Evropski podprvak obiskal naše najmlajše

Pred kratkim je naše najmlajše po treningu razveselil obisk novopečenega Evropskega podprvaka v odbojki.

Preberi vec: Evropski podprvak obiskal naše najmlajše

   

Slovenija v FINALU EP

Slovenski odbojkarji v finalu EP

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca nadaljuje senzacionalno pot na evropski vrh. Potem ko je v četrtfinalu izločila Poljake, je s fantastično predstavo v polfinalu ponižala še eno svetovno velesilo Italijo. Zmagala je s 3:1 (13, -23, 20, 20).

* Dvorana Arena Armeec, gledalcev 6000, sodnika: Yener (Turčija), Hudik (Češka).
* Slovenija: Pajenk 9, Šket, Gasparini 18, Plot, Vinčić 2, Kozamernik 6, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Pokeršnik, Ropret, Urnaut 22, Čebulj 16, Pavlović.

* Italija: Sottile, Vettori, Juantorena 15, Giannelli 3, Rossini, Zajcev 15, Lanza 8, Buti 6, Colaci, Piano 1, Antonov, Sabbi, Anzani 1, Massari.

 

FOTOGALERIJA:http://cev.eventolive.it/2015VolleyEuroFinal/men/album/?albumID=868

 

Slovenski odbojkarji so še enkrat več šokirali evropsko odbojkarsko javnost. Trikratnim svetovnim prvakom, Italijanom, ki imajo kot edina evropska reprezentanca zagotovljeno pot na olimpijske igre, so odčitali lekcijo moderne odbojke. S hrabrostjo, borbenostjo, mirnostjo in brez dvoma kakovostjo so presenetili vse, le sami sebe ne. Sami so od začetka prvenstva verjeli, da lahko osvojijo kolajno, ko pa so začeli nizati zmage, jim je samozavest narasla do neba, kar je pokazala tudi tekma z Italijani.

Tine Urnaut je najbrž odigral življenjsko tekmo, Mitja Gasparini v končnicah nizov še nikoli ni bil tako miren in samozavesten, Jani Kovačič je svojimi posredovanji vlival dodatno voljo soigralcem, Dejan Vinčič je s svojo pozitivno predrznostjo odlično zaposloval napadalce, tudi Klemen Čebulj je spet igral odlično, enako velja za Alena Pajenka, da ne govorimo o šele 19-letnem Janu Kozamerniku. Fantje so se s predstavo v polfinalu dokončno uvrstili na zemljevid najboljših odbojkarskih ekip na svetu. Igrali so hrabro, bojevito, učinkovito, zagotovo bi se našel še kakšen pridevnik za predstavo izbrancev Andree Gianija.

Preberi vec: Slovenija v FINALU EP

   

Page 9 of 56

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  19   Črnuče
2.  18   Šoštanj Topolšica
3.  9   SIP Šempeter
4.  7 KEKOOpremaŽužemberk
5.  6 Radenci
6.  3 FužinarSijMetalRavne
7.  3 PRO Volley
8.  1 Špan Brezovica

 

 

Članska ekipa

 • 92.jpg
 • 95.jpg
 • 94.jpg
 • 1.jpg
 • 6.jpg
 • 93.jpg
 • 8_menih.jpg
 • 2.jpg
 • 90.jpg
 • 4_luka.jpg
 • 7.jpg
 • 3.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 5.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO