Velikost pisave
   

PANVITA POMGRAD - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 3:1

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnici: Sanja Miklošič in Mojca Tovornik (obe Maribor).

PAVNITA POMGRAD: Novak, Vori, Pulko 25, Rojnik 15, Beravs 3, Flisar 13, Bogožalec 16, Bedrač 4, Marovt in Ratkai (libero)

ŠOŠTANJ TOPOŠICA: Javornik 8, Robida 14, Port, Boženk 13, Planinc 17, Pavič 8, Mejal 1, Šoštarič, Uršič, Koren, Plankelj in Menih (oba libero).

Skoraj dve uri izenačene in nervozne igre je bilo potrebne, da so odbojkarji Panvite Pomgrada po porazu v uvodnem krogu državnega prvenstva v Mariboru za prvo letošnjo zmago po vrnitvi trenerja Dejana Fujsa na klop Panvite Pomgrad vknjižili prve tri točke.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so se pred domačim občinstvom proti Šoštanju Topolšici predstavili z dodobra spremenjeno zasedbo, kjer sta svoje odlično oddelala tako organizator igre, Žan Beravs kot prvi sprejemalec ekipe in povratnik v Slovenijo, Zlatko Pulko, ki je bil s 25-imi doseženimi točkami celo daleč najučinkovitejši na tekmi. Ob izkušenih korektorju Aljoši Bogožalcu, sprejemalcu Jakobu Rojnik in kapetanu Gorazdu Flisarja pa sta tokrat ob liberu Jaši Ratkaiu svoje dodala še oba mladca – bloker Žan Bedrač in drugi organizator igre, Žan Vori ki je dobival priložnost s klopi predvsem na začetnem udarcu. Uvodni niz so odločneje začeli Sobočani, ki so vmes vodili tudi že za pet točk (13:8), a le do 16.točke, ko so gostje ujeli priključek in pokazali zobe. Panvita Pomgrad si je po izenačenju na 22.točki vseeno prva priigrala zaključno žogo za uvodni niz po uspešnem napadu Pulka, a se odbojkarji Šoštanja Topolšice niso dali. Po dveh domačih neizkoriščenih zaključnih žogah so zatem spretnejši gostje uspeli izkoristiti svojo tretjo in po trojnem bloku Bogožalcu po slabem sprejemu servisa dobiti uvodni niz na 27.točki.

V nadaljevanju pa so nato na igrišču vseeno zagospodarili domači odbojkarji. V drugem nizu so zaigrali bolj zbrano, začetna trema je popustila in z izjemo uvodnih točk je Panvita Pomgrad po vodstvu v drugem nizu praktično vseskozi vodila ter zasluženo dobila drugi niz na 21.točki in izenačila na 1:1.

In očitno je bil za končni izid tekme odločilen ravno tretji niz. Tega so odločneje odprli Šoštanjčani, ki so povedli s 14:10, a so jih domači odbojkarji Panvite Pomgrad ekspresno ujeli na 14.točki. Tekmeca sta bila zatem izenačena do 18:18, ko je na sceno stopil domači blok, ki je ob zanesljivem servisu rezervista Vorija naredil odločilno razliko in štiri točke prednosti (22:18) kar je bilo dovolj za mirno končnico. Panvita Pomgrad je po Bogožalčevem uspešnem napadu dobila drugi niz na 19.točki.

foto: Jure Zauneker

Zadnji, četrti niz pa je zatem znova postregel z izenačeno predstavo. Sobočani so pričeli agresivneje in povedli s 13:10, a je zatem zanihal sprejem servisa in po nekaj zapravljenih napadih sta bila tekmeca znova izenačena. Gostujoči trener, Rade Dačovič je v četrtem nizu skušal presenetiti Fujsovo zasedbo tudi z menjavo organizatorja igre (Port/Mejal), a mu to na koncu vseeno ni uspelo, saj je domači blok po izenačenju na 18.točki znova naredil razliko. Po napaki gostujočega sprejemalca Tadeja Boženka, ki je zadnjo žogo poslal v out pa so se nato odbojkarji Panvite Pomgrada razveselili zmage v četrtem nizu na 21.točki in po zmagi s 3:1 tudi prvega uspeha v sezoni.

Po tekmi v Murski Soboti sta povedala:

ZORAN PAVIČ, kapetan Šoštanja Topolšice: »Mi smo se maksimalno borili prvi set, potem pa nam je v samih končnicah preostalih nizov zmanjkalo koncentracije. Ni nam uspelo tako kot bi bilo treba oziroma smo si zamislili. In ravno padec koncentracije nas je tokrat stal te tekme. Sicer pa bomo v sredo prišli sem še na pokalni obračun in skušali zmagati vsaj takrat. Cilj bo namreč vsekakor zmaga.«

DEJAN FUJS, trener Panvite Pomgrada: »Fantje so si to zmago res želeli in z borbenostjo so si jo tudi prislužili. Bila je to tekma proti zelo dobro organiziranemu nasprotniku in očitno bo letošnja liga dejansko zelo izenačena kar pomeni, da bo potrebno igrati maksimalno proti vsakemu nasprotniku in se pošteno potruditi za vsako zmago. Rezultat 3:1 je sicer na videz bolj prepričljiv kot je bilo dejansko na tekmi, saj so odločale malenkosti predvsem v samih končnicah nizov, ki smo jih tokat znali izkoristiti v našo korist. Bila je to res težka tekma, ki smo jo zasluženo dobili. V sredo v pokalu pa bo potrebno to zmago potrditi in zmagati še enkrat, saj nas po pričakovanem napredovanju potem čaka maksialno atraktiven nasprotnik, t.j. ljubljanski ACH Volley.«

 

HOČE – ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 0:3

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika Srša Klara (Ljubljana), Daniel Sever (Ljubljana).

Hoče: Cafuta 5, Crnjanski 17, Williams 5, Šijanec 5, Drvarič 1, Špindler 1, Lobnik 1, Franc 5, Repa (L), Kavnik, Berglez, Šikanič 1. Trener: Matej Kavnik.

Šoštanj Topolšica: Javornik 6, Robida 4, Uršič, Port 4, Boženk 13, Planinc 9, Pavić 4, Mejal 1, Šoštarič, Menih (L), Plankelj (L), Koren. Trener: Rade Dačević.

Za obe ekipi je bila to pomembna tekma, saj je šlo za prvo tekmo v sezoni.

Prvi niz se je začel z asom Hočanov, ko je Urban Drvarič zadel zadnjo črto. Šoštanjčani, ki imajo v svojih vrstah precej novih obrazov, so igrali zbrano, medtem ko so domačini grešili en servis za drugim. Skupaj so v prvem nizu samo na servisu naredili sedem neizsiljenih napak, skupaj v tekmi pa kar 20. Navkljub temu so Hočani dolgo držali korak z gosti, a v končnici seta niso mogli ustaviti naleta razigranega tekmeca.

 

V drugem nizu je bila igra precej bolj enakovredna, več je bilo uspešnih napadov domačinov, med katerimi je izstopal Miomir Crnjanski. Obe ekipi sta navdušili z borbeno igro v obrambi. Sledila je napeta končnica, v kateri so imeli Hočani tudi der zaključni žogi za zmago, a ju lahkomiselno zapravili.

Začetek tretjega niza je bil ponovitev prvega. Zaznamovali so ga težave Hočanov na sprejemu in neuspešni napadi domače vrste, kar je gostom prineslo vodstvo z 16:9. V nadaljevanju so domačini delovali povsem razglašeno in Šoštanjčani so zasluženo odnesli tri točke.

   

Vstopnice za tekmo SLOVENIJA:SRBIJA so v prodaji

20. maja se bo v Šoštanju odvijal Vseslovenski odbojkarski vikend, na katerem se bodo mlade odbojkarice in odbojkarji borili za državne naslove. V sklopu odbojkarskega vikenda, bo v Šoštanju potekal tudi odbojkarski spektakel in sicer tekma med moškima odbojkarskima reprezentancama Slovenije ter Srbije. 

Od danes, 28.04.2017, so v prodaji tudi vstopnice za ta odbojkarski spektakel. Cena vstopnice znaša 6€, vstop pa je za osnovnošolske otroke v spremstvu staršev brezplačen. 

Pohitite, kajti število vstopnic je omejeno. 

Vstopnice je možno kupiti na eventimovi spletni strani: http://www.eventim.si/si/vstopnice/vseslovenski-odbojkarski-vikend-sostanj-sportna-dvorana-962571/performance.html

Se vidimo v Šoštanju!

17884454 1232589546859680_1708064709500741069_n

   

Page 8 of 56

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  19   Črnuče
2.  18   Šoštanj Topolšica
3.  9   SIP Šempeter
4.  7 KEKOOpremaŽužemberk
5.  6 Radenci
6.  3 FužinarSijMetalRavne
7.  3 PRO Volley
8.  1 Špan Brezovica

 

 

Članska ekipa

 • 94.jpg
 • 93.jpg
 • 8_menih.jpg
 • 92.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 7.jpg
 • 4_luka.jpg
 • 6.jpg
 • 95.jpg
 • 90.jpg
 • 5.jpg
 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO