Velikost pisave
   

ČRNUČE - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 1:3

Dvorana OŠ M.Pečarja, LJ-Črnuče, gledalcev 70, sodnika Pevc Anton, Novak Gregor.

Favorizirani gostje so v prvem nizu hitro prevzeli pobudo in si ustvarili prednost 16:10, ki so jo nato le še povečevali. Domačim sta preglavice povzročala zlasti občasni državni reprezentant Planinc in korektor Robida. Črnuški trener Brumen je poskušal s premešano postavo ter v igro poslal štiri igralce s klopi, a brez uspeha. Gostje so prvi niz dobili na 16.

V drugem nizu sta oba trenerja zamenjala po enega igralca v začetni postavi, pri domačih je na mestu podajalca vstopil Mihelčič namesto Marovta, pri gostih pa Uršič namesto Paviča. Medla igra Črnuč je gostom puščala veliko prostora, Robida pa je še naprej pomenil nerešljivo uganko za domačo obrambo.

Črnučani so se zbrali šele v tretjem nizu, ko sta se razigrala Kumer, ki je na mestu sprejemalca zamenjal kapetana Slovnika, in mladi bloker Rutar. Domači so vodili od samega začetka, imeli tudi že pet točk naskoka, a nazadnje zmagali na razliko 26:24.

Kljub prebujenemu upanju domačih navijačev pa so gostje v četrtem nizu spet vzeli stvari v roke in s pomočjo luknjaste obrambe domačih gladko pripeljali tekmo do konca in niz zaključili s 25:19.

Marko Brumen, trener Črnuč: »Naša ekipa je žal rabila dva seta, da se je spravila v ritem. Ni dovolj zaupanja, fantje so zaenkrat premalo samozavestni. Mislim, da znajo več, kot so pokazali, res pa je, da so nas v teh prvih krogih tekmovanja ovirale poškodbe. Poraz je bil pričakovan, ne pa tudi tako slaba igra v prvih dveh setih.«

Rade Dačović, trener Šoštanja: »Čestitam svojim igralcem za zmago in dobro igro. Pričakovali smo težko tekmo, ker so Črnuče iskale svojo prvo zmago. Danes smo bili dobri predvsem pri začetnem udarcu in v komunikaciji blok - obramba.«

 

ŠOŠTANJ TOPOLŠICA - SALONIT ANHOVO 2:3

Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 110, sodnika Kramar Franci, Milojević Mihajlo

Šoštanj Topolšica: Javornik 7, Robida 18, Port, Boženk 12, Planinc 23, Pavič 4, Mejal 1, Šoštarič, Uršič 1, Koren, Plankelj in Menih (oba libero). Trener: Rade Dačović.

Salonit Anhovo: Kuburović, Česnik 7, Nanut, Karnel, Basaneže 4, Kavčič, Čabarkapa 15, Peterlin 15, Kovačič, Tomić 3, Vrtovec 26, Šarić (L). Trener: Igor Šimunčič.

Za obe ekipi je bila to pomembna tekma, saj sta doslej zmagali po enkrat, obetali pa sta si tudi nove točke in višje mesto na prvenstveni lestvici.

Prvi niz se je začel po željah gostov, ki so v začetnih minutah prikazali odlično igro. Domači odbojkarji so jih do konca niza ujeli in prehiteli v sami končnici. Tako so se domači odbojkarji veselili minimalne zmage v prvem nizu.

V drugem nizu je že od samega začetka potekala bolj ali manj enosmerna tekma v korist gostov. Brez težav oziroma z veliko napakami domačinov so si priigrali drugi niz kar na 13. točki.

Začetek tretjega niza je bil enak drugemu. Spet so si gostujoči odbojkarji priigrali občutno prednost že v uvodu niza. Domači odbojkarji so se v drugem delu niza prebudili ampak prepozno. Približali so se jim na 23. točko in na tej so v tem nizu tudi končali.

Kanalci so vstopili v četrti niz motivirani in želeli zaključiti tekmo že v tem nizu. Šoštanjčani so pri rezultatu 21:20 prišli do majhne mentalne prednosti, ko je gostujoči podajalec pri blokiranju nerodno padel. Tekma se je za nekaj minut zaustavila in od tega trenutka so bili domačini srečnejši in izenačili izid na 2:2.

Odločal je peti niz. Le-ta je bil do konca nepredvidljiv. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu in na koncu se je po podaljšku zmage veselila gostujoča ekipa.

Primož Mejal,  odbojkar Šoštanj Topolšice: »Najprej bi čestital nasprotniku za zmago. Zavedamo se, da smo imeli veliko priložnost za presenečenje, vendar nam na koncu na žalost ni uspelo. Igrali smo zelo borbeno, vendar naredili preveč napak. Vesel pa sem predvsem velikega števila navijačev, ki so nas prišli vzpodbujat in se že velimo naslednje domače tekme.«

   

PANVITA POMGRAD - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 2:3

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, sodnika Gruškovnjak (Beltinci), Šiftar (Murska Sobota), zapisničar Hrga (Ljutomer).  

Na servisu so tekmo odprli domači odbojkarji Panvite Pomgrada. Do 5 točke sta ekipi igrale izenačeno, nato je na servis Pulkota Panvita Pomgrad povedla za tri točke (9:6). Po vodstvu Panvite Pomgrad 11:07 je gostujoči trener posegel po odmoru. Domači odbojkarji so nasprotnika držali na razliki treh-štirih točk. Gostje so se približali vsega na dve točki (19:17) na kar je po odmoru posegel domači trener Dejan Fujs. Gostje so uspešneje zaigrali v napadu, tudi domači so prek Rojnika bil kar dvakrat uspešni v napadu. Gledali smo izenačeno končnico in gostje so se po domači napaki v napadu približali na vsega eno točko (22:21) na kar je po odmoru posegel Dejan Fujs. Izenačenje gostov je sledilo na 22. točki in po uspešnem bloku Robide so gostje prešli v vodstvo.  Po servisu Flisarja in uspešnem napadu Pulkota je Panvita Pomgrad ponovno povedla, vendar so gosteje izenačili in po domačih napakah povedli z 0:1 v setih (24:26).

Panvita Pomgrad je v drugi set stopila odločneje in povedla s 3:1. Gostje so kar hitro preko Mejala izenačili na 5. točki.  Po trojnem bloku Panvite Pomgrada so domači povedli in nadaljevali z močnimi napadi prek Rojnika in Pulkota. Gostje so grešili na servisu. Bogožalec je bil uspešen na servisu in dosegel as  za rezultat (14:10). Po napakah v domači vrsti so se gostje približali na vsega dve točki (15:13) na kar je Pulko ponovno bil uspešen in Panvito Pomgrad popeljal v vodstvo štirih točk (17:13). Gostujoči strateg je takoj posegel po odmoru, kar pa domače ni zmedlo in so prek Rojnika še naprej bili uspešni v napadu in pridno nabirali točke. Vodstvo je domače uspavalo in so gostom dovolili, da so se hitro približali in rezultat zmanjšali na 18:17. Domači kapetan Gorazd Flisar je kar dvakrat nadigral nasprotnika in gostujoči trener je posegel po drugem odmoru. Obe ekipi sta se borile za vsako točko, uspešnejši so bili gostujoči igralci in izenačili na 22. točki. Na servis Žana Bedrača je Panvita Pomgrad izkoristila prvo zaključno žogo in rezultat izenačila 1:1 v setih.

Tretji niz so odločneje začeli gostje in povedli 0:4, Fujs je takoj odreagiral in vzel odmor. Gostje so bili  uspešni v blokih, sledilo je nekaj napak v domačih vrstah in rezultat je kar hitro bil 3:8. Odbojkarji Panvite Pomgrada so strnili svoje vrste in se približali na 6:9, vendar so gostje bili še naprej odlični v obrambi in napadu, na kar je Dejan Fujs ponovno posegel po odmoru (6:11). Panvita Pomgrad je na servis Bedrača počasi zmanjševala razliko in po uspešnem bloku Flisarja in napadu Pulkota se je približala na vsega točko razlike (10:11). Po odličnem servisu Beravsa in angažirani igri Panvite Pomgrad v obrambi je ta prvič v tem setu prešla v vodstvo pri rezultatu 13:12. Panvita Pomgrad je svojo prednost povečala na dve točki. Na servis Pulkota je prednost narasla za tri točke in gostujoči trener je vzel odmor, kar je botrovalo k izenačenju na 19. točki. Pulko in Rojnik sta ponovno razbijala v napadu. Po napaki domačih odbojkarjev so gostje povedli in sledila je menjava Marovt za Flisarja in izenačenje na 23. točki. Gostje so imeli že prvo zaključno žogo a se domači niso predali in Bogožalec je bil uspešen v napadu in sledilo je izenačenje na 24. točki. Tudi Panvita Pomgrad ni izkoristila prve zaključne žoge. Gostje so nadaljevali z dobro igro v bloku in gledali smo razburljivo končnico, v kateri so bili bolj zbrani odbojkarji Šoštanj Topolšice. Mož odločitve v končnici je bil Jan Planinc, kateri je izstrelil pravi torpedo in goste so povedli 2:1 v setih.

V četrtem setu so odbojkarji Panvite Pomgrad z borbeno igro prišli do vodstva 6:2. Sledilo je vodstvo 8:4. Napake na servisu so se vrstile na obeh straneh. Odbojkarji Šoštanj Topolšice so z asom Robide izenačili na 12 točki, na kar so domači odgovorili prek Bogožalca in povedli za dve točki. Ponovno je sledilo izenačenje gostov na 14. točki z asom Planinca. Gostje so prvič prešli v vodstvo pri 15:16, na kar je Rojnik izenačil. Sledila je izenačena igra, ekipi sta se izmenjevale v vodstvu vse do asa Žana Beravsa. Panvita Pomgrad je počasi večala prednost (21:18), na kar je odreagiral gostujoči trener in vzel odmor. Panvita Pomgrad je vodstvo samo še povečevala (24:20), na kar je namesto Bogožalca na servis prišel Žan Vori in Panvita Pomgrad je izenačila na 2:2 v setih

Napredovanje v naslednji krog je odločal zadnji peti niz katerega so bolje odprli odbojkarji Panvite Pomgrada in prešli v vodstvo 2:0. Jakob Rojnik in Zlatko Pulko sta domače držala v igri in goste na dveh točkah razlike vse do izenačenja gostov na 6. točki. Šoštanj Topolšica je povedla in domači trener Dejan Fujs je posegel po odmoru. Panvita Pomgrad je izenačila na 8. točki. Gostje so ponovno povedli za dve točki in v slabi minuti je Dejan Fujs posegel po drugem odmoru, kar se je obrestovalo in sledilo je izenačenje na 10. točki. Gostujoči trener Rade Dačevič je pri rezultatu 12:13  vzel odmor kar je obrestovalo sadove in gostje so tekmo dobili 12:15 in se uvrstili v nadaljnji krog Pokala Slovenije.   

Izjava po tekmi: 
Rade Dačevič, trener Šoštanj Topolšice: »Druga tekma v petih dnevih, današnja tekma ni bila na nivoju kot prejšnja, vesel sem zaradi zmage, napredovali smo v pokalu, vendar smo tukaj pustili tri točke v prvenstvu za katere mi je žal, nič lahko samo povem, da jih pričakujemo doma, da vrnemo točke katere smo tukaj pustili. Čestitam svoji ekipi, predvsem na zmagi.«

Dejan Fujs,  trener Panvite Pomgrada: »Ekipe Šoštanj Topolšice si je z borbeno in disciplinirano igro priborila zmago in napredovanje v naslednji krog Pokala Slovenije. Mi smo naredili preveč neumnosti v vseh končnicah setov, tako, da se nam to ni obrestovalo in na koncu se je sreča obrnila v njihovo strani in so zmagali 3:2.«

   

Page 7 of 56

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  19   Črnuče
2.  18   Šoštanj Topolšica
3.  9   SIP Šempeter
4.  7 KEKOOpremaŽužemberk
5.  6 Radenci
6.  3 FužinarSijMetalRavne
7.  3 PRO Volley
8.  1 Špan Brezovica

 

 

Članska ekipa

 • 2.jpg
 • 1.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 94.jpg
 • 6.jpg
 • 90.jpg
 • 95.jpg
 • 3.jpg
 • 92.jpg
 • 5.jpg
 • 8_menih.jpg
 • 4_luka.jpg
 • 7.jpg
 • 93.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO