Velikost pisave
   

Šoštanjčani na krilih ekipnega duha do pomembne zmage

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 100, sodnika: Kern, Atanasov (oba Kranj).
Šoštanj Topolšica: Mulec, Žnider, Vrhunc 7, Port, Prikeržnik 5, Boženk 10, Rojnik 11, Pavič, Menih, Koželnik, Krajnc, Uršič 6., Vovk 12
Fužinar Metal: Stravnik 9, M. Jež 2, Lednik, Šavc, Tomaž, J. Jež 2, Nikolov 14, Bedrač, Valentan 6, Abraham 8, Libnik, Mlakar, Čuk.
Odbojkarji Šoštanja Topolšice in Fužinarja Metala so odigrali zaostalo tekmo 3. kroga zelene skupine, ki je bila prejšnji petek zaradi kaotičnih razmer na cestah prestavljena. Prestavitev je očitno boljše dela Šoštanjčanom, ki so sicer v dokaj enakovredni tekmi pokazali več in se zasluženo veselili treh točk. Te so bile za njih nujno potrebne, v primeru poraza bi se bržkone že preselili v drugo ligo, tako pa ostajajo med živimi, pa čeprav so še vedno na zadnjem mestu in v boju za obstanek v najslabšem položaju.

Šoštanjčani so letos izgubili obe medsebojni tekmi (v Šoštanju je bilo 2:3), tokrat pa so na krilih velikega motiva vendarle našli protiorožje. V prvem nizu so bili sicer gladko boljši, toda tudi Slovenjgradčani so v nadaljevanju pokazali zobe, bili tekmecem povsem enakovredni, oba niza pa izgubili šele v končnici. Fužinar Metal lahko žaluje predvsem za drugi niz, v katerem je zapravil dve zaključni žogi za izenačenje na 1:1.

Gostitelji, ki so tokrat zaigrali v popolni postavi, so že na začetku pokazali, kako motivirani so. Že ob prvem tehničnem odmoru so po zaslugi blokov vodili z 8:1, uvodno prednost pa brez kakršnih koli težav držali do konca niza. Že v prvem nizu so domači dosegli pet točk, dosegli dva asa, pomagali pa so jim tudi Korošci, ki so napravili deset neizsiljenih napak. Toda gosti so ujeli ritem in se v nadaljevanju boljše upirali.
V drugem nizu so sicer imeli nekaj težav pri sprejemu, predvsem pri servisih Bolgara Galina Nikolova, a podobno je bilo tudi na drugi strani, tako da na rezultat to ni imelo veliko vpliva. Domači so z delnim izidom 5:1 povedli s 15:11, a so nato tudi gosti dosegli pet točk zapored, tako da je bilo spet negotovo.
Pri izidu 22:24 je imel Fužinar dve zaključni žogi, a so se gostitelji s tremi zaporednimi točkami rešili, nato pa sami zaključili drugo zaključno žogo.
Varovanci Črta Butinarja so imeli pobudo tudi v tretjem nizu, a ko je bilo na semaforju 18:14, je kazalo, da je odpor Korošcev končan. A s tem se koroški odbojkarji niso strinjali, približali so se na točko zaostanka, toda ko so domači po izidu 22:21 dosegli tri zaporedne točke, je bilo njihovega upanja konec.
avtor: STAprikernik2014

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma predvsem iz psihološkega vidika. Dobro treniramo, a ko stvari ne stečejo je težko. Zelo sem vesel, da smo spet po dolgem času še enkrat potrdili rek, da posameznik ne odloči tekme, temveč jo ekipa in v užitek je bilo igrati, saj smo bili kot eno. Volja, želja, borbenost je bila na višku in menim da če obdrzimo takšno vzdušje do konca, potem bo pogled na lestvico iz naših oci lepši:). Še enkrat čestitke mojim fantom za zmago...", nam je po tekmi poln optimizma, vtise s tekme podal korektor šoštanjskih orlov Matej Prikeržnik.OK Šoštanj Topolšica

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  56   Šoštanj Topolšica
2.  54   Črnuče
3.  32   SIP Šempeter
4.  31 FužinarSijMetalRavne
5.  30 Radenci
6.  24 Špan Brezovica
7.  19 KEKOOpremaŽužemberk
8.  3 PRO Volley

 

 

Članska ekipa

 • 6.jpg
 • 93.jpg
 • 7.jpg
 • 3.jpg
 • 1.jpg
 • 5.jpg
 • 95.jpg
 • 2.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 4_luka.jpg
 • 90.jpg
 • 94.jpg
 • 92.jpg
 • 8_menih.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO