Velikost pisave
   

HOČE – ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 0:3

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika Srša Klara (Ljubljana), Daniel Sever (Ljubljana).

Hoče: Cafuta 5, Crnjanski 17, Williams 5, Šijanec 5, Drvarič 1, Špindler 1, Lobnik 1, Franc 5, Repa (L), Kavnik, Berglez, Šikanič 1. Trener: Matej Kavnik.

Šoštanj Topolšica: Javornik 6, Robida 4, Uršič, Port 4, Boženk 13, Planinc 9, Pavić 4, Mejal 1, Šoštarič, Menih (L), Plankelj (L), Koren. Trener: Rade Dačević.

Za obe ekipi je bila to pomembna tekma, saj je šlo za prvo tekmo v sezoni.

Prvi niz se je začel z asom Hočanov, ko je Urban Drvarič zadel zadnjo črto. Šoštanjčani, ki imajo v svojih vrstah precej novih obrazov, so igrali zbrano, medtem ko so domačini grešili en servis za drugim. Skupaj so v prvem nizu samo na servisu naredili sedem neizsiljenih napak, skupaj v tekmi pa kar 20. Navkljub temu so Hočani dolgo držali korak z gosti, a v končnici seta niso mogli ustaviti naleta razigranega tekmeca.

 

V drugem nizu je bila igra precej bolj enakovredna, več je bilo uspešnih napadov domačinov, med katerimi je izstopal Miomir Crnjanski. Obe ekipi sta navdušili z borbeno igro v obrambi. Sledila je napeta končnica, v kateri so imeli Hočani tudi der zaključni žogi za zmago, a ju lahkomiselno zapravili.

Začetek tretjega niza je bil ponovitev prvega. Zaznamovali so ga težave Hočanov na sprejemu in neuspešni napadi domače vrste, kar je gostom prineslo vodstvo z 16:9. V nadaljevanju so domačini delovali povsem razglašeno in Šoštanjčani so zasluženo odnesli tri točke.

 

Vstopnice za tekmo SLOVENIJA:SRBIJA so v prodaji

20. maja se bo v Šoštanju odvijal Vseslovenski odbojkarski vikend, na katerem se bodo mlade odbojkarice in odbojkarji borili za državne naslove. V sklopu odbojkarskega vikenda, bo v Šoštanju potekal tudi odbojkarski spektakel in sicer tekma med moškima odbojkarskima reprezentancama Slovenije ter Srbije. 

Od danes, 28.04.2017, so v prodaji tudi vstopnice za ta odbojkarski spektakel. Cena vstopnice znaša 6€, vstop pa je za osnovnošolske otroke v spremstvu staršev brezplačen. 

Pohitite, kajti število vstopnic je omejeno. 

Vstopnice je možno kupiti na eventimovi spletni strani: http://www.eventim.si/si/vstopnice/vseslovenski-odbojkarski-vikend-sostanj-sportna-dvorana-962571/performance.html

Se vidimo v Šoštanju!

17884454 1232589546859680_1708064709500741069_n

   

V Slovenijo prihaja še ena odbojkarska velesila

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo pripravljalne tekme v sklopu priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo odigrala z dvema odbojkarskima velesilama. Že prej je bilo znano, da v Slovenijo prihaja izbrana vrsta Irana, zdaj pa so naši fantje dobili še drugega nasprotnika, Srbijo.

altSrbi veljajo za eno najmočnejših reprezentanc na svetu. So zmagovalci lanske svetovne lige, od leta 1995 naprej so na evropskih prvenstvih zbrali osem medalj, od tega dve zlati. Imajo tudi dve kolajni s svetovnih prvenstev, leta 2000 so postali olimpijski prvaki. Srbija, ki jo vodi nekdanji odlični odbojkar Nikola Grbić in ki ima v svojih vrstah številne zvezdnike, na svetovni lestvici zaseda 10. mesto, na evropski pa tretjega.

»To, da se za nas zanimajo reprezentance z vrha svetovne lestvice in da so pripravljalne tekme pripravljene odigrati v Sloveniji, potrjuje, da imamo trenutno odlično selekcijo, pred katero so letos zares veliki izzivi. O tekmah sta se dogovorila oba selektorja, Slobodan Kovač in Nikola Grbić, organizacijo prve tekme pa smo zaupali Šoštanju. Že zdaj lahko rečem, da pričakujemo pravi odbojkarski praznik,« je dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca.  

 

altPrva tekma med Slovenijo in Srbijo bo odigrana v soboto, 20. maja, v Šoštanju, v času, ko se bo tam odvijal tudi Vseslovenski odbojkarski vikend, na katerem se bodo mladi odbojkarice in odbojkarji borili za državne naslove.

 

Drugo srečanje bo dan kasneje v Ljubljani. Z Iranom se bodo naši odbojkarji pomerili 14. maja v Hočah in 15. maja v Ljubljani.

avtor: OZS
   

Page 4 of 52

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  0   Črnuče
2.  0   FužinarSijMetalRavne
3.  0   KEKOOpremaŽužemberk
4.  0 PRO Volley
5.  0 Radenci
6.  0 SIP Šempeter
7.  0 Šoštanj Topolšica
8.  0 Špan Brezovica

 

Članska ekipa

  • 8.jpg
  • 4.jpg
  • 10.jpg
  • 9.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO